info@vakantieinlemarche.nl

Er op uit

Le Marche is bij uitstek een regio waar heel goed te genieten valt van het echte Italië. In een relatief klein gebied is bijna alles voor handen en je hoeft niet in lange rijen te staan voor musea of over de hoofden te lopen van andere toeristen. Je kan je vakantiedagen actief of ontspannen invullen of gewoon helemaal niets doen...Met wandelschoenen, fiets of golfclubs

Natuurliefhebbers kunnen wandelen door de schitterende bloemrijke velden en bossen in de directe omgeving, of over de (lange afstands-) wandelroutes in de nabij gelegen natuurparken in de Apennijnen. Daarnaast zijn er veel grotten die zeker een bezoek waard zijn, zoals de fascinerende druipsteengrotten van Frasassi.
Voor sportievelingen is het geaccidenteerde landschap van Le Marche ook geschikt om per sportfiets of te paard te verkennen, of om op zoek te gaan naar mooie hellingen om te parapenten. Ook het golfen is populair in Le Marche; het kan op verschillende plekken in de buurt, onder andere bij Sirolo op de Conero. En dan zijn er nog de vele verschillende prachtige zand- en kiezelstranden langs de hele Adriatische kust, al dan niet met golven en snorkelplekken. Ook voor kinderen zijn er ideale zand- en kiezelstranden, met rustig en langzaam dieper wordend water.

Van opera tot ridderfeest

Cultuurliefhebbers kunnen naar dichtbij of verder weg gelegen historische plaatsen. Genieten van prachtige pleinen, talloze musea en kerken, kastelen en kloosters. Bijzonder zijn de kastelen van Gradara, Frontone en Mondavio en het klooster Eremo Fonte Avellana. Mooie musea zijn er ook in overvloed, onder andere het Palazzo Ducale van Urbino en het papiermuseum in Fabriano. Ook schrijvers en schilders hebben hun inspiratie gehaald uit Le Marche, zoals de schrijver Dante Alighieri en de schilders Raffaello en Piero della Francesca hebben hier gewoond en gewerkt. Vele van Della Francesca's fresco's in hun oorspronkelijke omgeving zijn te bewonderen. Tijdens het rondtoeren bevind je je in een Middeleeuws decor met talrijke kunst- en cultuurschatten.
Beleef ook de zomerfestivals in de steden en dorpen! Vooral in de zomermaanden worden veel muziek- en historische festivals georganiseerd, zoals het vermaarde Rossini Opera festival in Pesaro en het Opera festival in Macerata. In de kustplaatsen Fano en Senigallia is er eigenlijk het hele jaar door wel wat te beleven. Naast muzikale evenementen zijn er ook een aantal culinaire feesten en aan het einde van de winter is Fano het toneel van een kleurrijk Italiaans carnaval.

Lekker eten en drinken

Ook de locale wijn- en eetfeesten in de kleinere dorpen en steden mag u niet missen. Vanaf Pasen tot in de herfst is er elk weekend wel een 'Sagra'. In het voorjaar bijvoorbeeld in het teken van de Fave (Tuinbonen) en de Lumaca (slakken), in de herfst zijn de Kastanjes, de olijfolie en de Novella (de Italiaanse 'Beaujolais primeur') aan de beurt.
Vaak wordt zo'n feest beëindigd met een spectaculair vuurwerk....


Maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om helemaal niets te doen en vanuit je ligstoel aan de rand van het zwembad gewoon gaan genieten van de rust, het aangename klimaat en de prachtige zonsondergangen.